Đoković osvajač mastersa u Parizu

Đoković osvajač mastersa u Parizu

Novak Đoković osvajač je mastersa u Parizu, nakon što je savladao Rusa Medvedeva sa 2:1 u setovima.

Medvedev je u prvom setu pokazao zašto ga smatraju trenutno jednim od najboljih igrača svijeta. Dobrom igrom i razmjenom brejkova, nadigrao je Srbina i poveo sa 1:0 u setovima.

Poslije toga Đoković je pokazao zašto ga smatraju najboljim u istoriji. U drugom setu preuzeo je kontrolu i nije prepuštao Medvedevu mnogo poena. Ubrzo nakon početka meča napravio je brejk koji je sačuvao do kraja seta. Na servisu za set, Đoković se dosta namučio i u najdužem gemu u meču ipak je uspio da odnese prednost.

Posljedi set je pokazao apsolutnu dominaciju Srbina. Ako je neko i sumnjao u to da Đoković može nakon US Opena da zadrži prvu poziciju na ATV listi, više nije istog mišljenja. Uz tri brejka, Srbin je odnio ubjedljivu pobjedu. Izgubio je servis za meč, ali zato je u narednom gemu napravio brejk Medvedevu i potvrdio titulu.

Đoković je plasmanom u finale osigurao novi rekord, sedmi put u karijeri je godinu završio na prvom mjestu ATP liste. Nakon osvajanje, osamio se na vječitoj rang listi po broju masters titula sa 37.

Rezultat meča: 2:1 (4:6, 6:3, 6:3)

Pogledajte predivan snimak kako Stefan i Tara bodre oca.

Izvor: ATV.BL

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.