Pjevačica Seka Aleksić hitno reagovala nakon navoda o vršnjačkom nasilju nad Romkinjom: „Ja ću sa njom na maturu“

Pjevačica Seka Aleksić hitno reagovala nakon navoda o vršnjačkom nasilju nad Romkinjom: „Ja ću sa njom na maturu“

Pjevačica Seka Aleksić je u poslednje vreme veoma aktivna na društvenim mrežama i svoj glas koristi da podigne svest o raznim stvarima, a došlo je na red i vršnjačko nasilje.

Naime, korisnici Tvitera podelili su priču o jednoj djevojčici koju vršnjaci ismijavaju zato što je romske nacionalnosti, što je naišlo na veliku osudu na pomenutoj mreži.

– Devojčici su u školu doneli bakarnu žicu da bi je ismevali jer je Romkinja, po fazoni vi skupljate bakar, pa evo da učestvujemo. Otac vozi kamion po Evropi, majka drži cvećaru.

I niko neće sa njom na maturu. I svi ćute. I tako učestvuju u nasilju. Jel’ ovo Srbija koju hoćemo? – glasio je komentar, a Seka je momentalno reagovala.

Seka Aleksić

Printskrin: Tvitter/poslednjilet

Ona je pokušala da sazna gde se nalazi ta djevojčica, pa je u jednom trenutku tražila i da joj ljudi nabave njen kontakt.

– Ako možete nađite mi kontakt. Zvaću je – pisala je Aleksićeva između ostalog.

Podsjetimo, velika tragedija dogodila se 03.05. 2023. oko 8.40 časova, na opštini Vračar u Beogradu, u školi „Vladislav Ribnikar“, kada je maloletnik K. K. (13) učenik sedmog razreda ubio 8 učenika ove škole i radnika obezbeđenja, a ranio 6 đaka i nastavnicu istorije.

Dečko je sam pozvao policiju i rekao sta je uradio. Odmah je uhapšen, a nakon toga su privedeni i njegovi otac i majka.

K. K. je pištolj uzeo od oca, iz sefa.

Kako je do detalja objasnio načelnik beogradske policije Veselin Milić, maloletni K. K. je mesec dana planirano za izvršenje. K. K. je u dužem vremenu to planirao, motiv nije saopštio. Vatreno oružje uzeo je iz očevog stana i doneo sa četiri molotovljeva koktela.

Prijavite nasilje

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da svaki vid nasilja u porodici prijave policiji besplatnim pozivom na broj telefona 0800 100 600 ili 192 koji su sve vreme dostupni.

Savetovalište protiv nasilja u porodici – SOS telefon i sigurna kuća 0800-011-011, besplatan poziv radnim danima 10-19 časova, 011 2769-466, radnim danima 10-19 časova, 062 304-560 noću 19-10 časova

(Telegraf.rs)

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.