Dodik i Višković dogovorili set ekonomsko-socijalnih mjera

Dodik i Višković dogovorili set ekonomsko-socijalnih mjera

Novoizabrani predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković održali su danas u Banjaluci radni sastanak na kojem su razgovorali i utvrdili određene socijalno-ekonomske mjere koje će biti preduzimane u narednom periodu.

 

– Na današnjem sastanku, dogovoreno je da se planirani set ekonomsko – socijalnih mjera predstavi u narednim danima, kad će biti organizovan niz sastanaka na ovu temu – saopšteno je iz Vlade Srpske.

Tokom današnjeg sastanka, predsjednik Dodik ozvaničio je da će u narednim danima, u skladu sa ustavnim ovlaštenjima, predložiti Radovana Viškovića za mandatara za sastav nove vlade Republike Srpske.

Razmatrajući socijalno – ekonomsku situaciju u Republici Srpskoj, predsjednik Dodik i premijer Višković zatražili su od direktora Inspektorata Republike Srpske Milovana Krče da Inspektorat hitno preduzme pojačane kontrole u svim maloprodajnim i veleprodajnim objektima sa ciljem kontrole osnovanosti cijena životnih namirnica.

Kako je naglašeno, svi poslovni objekti, kod kojih se utvrdi neosnovano povećanje prodajnih marži, biće suočeni sa rigoroznim sankcijama.

(Foto: RTRS)

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.