Dodik uručio posthumna odlikovanja za borce

Dodik uručio posthumna odlikovanja za borce

Dodik uručio posthumna odlikovanja za borce.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uručio je danas u Banjaluci posthumna odlikovanja za borce koji su odlikovani povodom Vidovdana, krsne slave Vojske Republike Srpske.

Predsjednik Republike donio je Ukaz kojim se za zasluge stečene u borbi protiv neprijatelja, kao i doprinos u stvaranju, odbrani i oslobođenju Republike Srpske, odlikuju posthumno Medaljom zasluga za narod, borci i učesnici proteklog odbrambeno-otadžbinskog rata: Miličević Milan, Salajić Dušan i Ilinčnić Milan iz Šamca, Brkić Branko i Ćećez Mirko iz Dervente i Matijević Luka iz Petrovca.

Za poginule borce iz Istočnog Drvara: Damjanović Ratko, Dodig Vlado, Babić Pero, Letić Radovan, Čeko Milan, Popović Pero, Knežević Živko, Knežević Boško i Knežević Rade.

Iz opštine Vukosavlje odlikovani su sljedeći poginuli borci: Antić Vid, Mršić Željko i Radulović Miroslav.

Iz Čelinca je odlikovan Stojanović Mlađan.

Sa područja Brčko distrikta, odlikovani su posthumno sljedeći borci: Vasiljević Lazar, Mrdić Slobodan i Topalović Borivoje.

Posthumno su odlikovani i borci: Tadić Risto iz Istočnog Novog Sarajeva, Mijatović Slavko iz Istočne Ilidže, Mihajlović Rade iz Laktaša, Škapina Stevo iz Laktaša, Vuković Dimitrija iz Kotor Varoša, Kovačević Goran iz Nevesinja, Okilj Momir iz Bratunca, Kljaić iz Kozarske Dubice, Raduka Branko iz Kozarske Dubice, Biga Predrag iz Bileće, Jokić Danilo iz Trnova i Popara Gojko iz Berkovića.

Sa područja grada Banjaluka posthumno je odlikovano šesnaest boraca i učesnika proteklog odbrambeno-otadžbinskog rata.

Odlikovani su sljedeći borci: Babić Bogdan, Babić Dragan, Cimbaljević Vuk, Cimeša Mirko, Crnčević Mladen, Cvijetić Slavko, Cvjetković Milan, Damjanović Zdravko, Davidović Mirko, Štrbac Miroslav, Čavić Drago, Ćurčija Dragan, Debeljaković Zvonko, Dedić Husein, Dedić Žarko i Berić Dušan.

Odlikovanja je preuzeo predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske, Radan Ostojić.

Sa područja opštine Donji Žabar odlikovani su: Ćirić Ćiro, Damjanović Mitar, Ignjić Petko, Jovanović Pero, Pejić Goran, Popović Radovan i Žarkić Željko.

Posthumno odlikovani borci sa područja Gradiške su: Bakić Mišo i Vojnović Milan.

Za zasluge stečene u borbi protiv neprijatelja, kao i doprinos u stvaranju, odbrani i oslobođenju Republike Srpske, odlikovani su posthumno: Jokić Stevo, Grubač Blažo, Soldat Mladen, Trivunčić Ilija, Plavšić Stevo i Stupar Vlado.

Za poginule borce sa područja opštine Šipovo: Dakić Stevan, Nišić Kosta, Pekez Zdravko, Ćato Radovan, Blebić Dane, Jerinić Ljubo i Vujnić Mirko,.

Posthumna odlikovanja preuzeo je Anđelko Vranić, predsjednik Opštinske boračke organizacije Šipovo.

autor:http://atvbl.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.