OSUĐEN DRAGAN MEKTIĆ

OSUĐEN DRAGAN MEKTIĆ

Osuđen Dragan Mektić

Okružni sud u Banjaluci osudio je bivšeg ministra bezbjednosti Dragana Mektića na novčanu kaznu zbog klevete koju je iznio na račun poslanika u Skupštini Kantona Sarajevo Aljoše Čampare i tužioca Tužilaštva BiH, Dubravka Čampare.

Riječ je o pravosnažnoj presudi, pa će Mektić morati Čamparama isplatiti 3.024 KM.

– Žalba tuženog se djelimično usvaja, presuda Osnovnog suda u Prnjavoru, broj: 78 0 P 036458 21 P od 05.08.2022. godine u dijelu kojim je obavezan tuženi da tužiocima isplati nematerijalnu štetu sa zakonskom zateznom kamatom od dana donošenja presude do isplate i u dijelu odluke o troškovima parničnog postupka preinačava – navodi se u presudi.

Osuđen Dragan Mektić

Dodaje se da se Mektić obavezuje da Čamparama na ime naknade nematerijalne štete „nanesene povredom ugleda zbog klevete“, isplati svakom po 1.500 KM sa zakonskom zateznom kamatom od donošenja presude do konačne isplate, umjesto iznosa od po 3.000 KM svakom od njih, sa zakonskom zateznom kamatom od donošenja prvostepene presude do konačne isplate.

– Obavezuje se Mektić da čamparama nadoknadi troškove parničnog postupka u iznosu od 3.024 KM, umjesto iznosa od 4.032,65 KM – navodi se u presudi, piše Avaz.

Podsjećamo, Mektić je ranije pisao na mreži X da braća Čampara dilaju drogu.

Pisao je i da je Dubravko Čampara primljen u bolnicu i da je utvrđeno da ima kokain u krvi, a da je nakon toga sredio da to ne piše u dokumentima.

NE PROPUSTITE:

KRVAVI LJUBAVNI TROUGAO! REKAO “SREDIO SAM IH OBE, SAD ĆU I SEBE”: Detalji horora kod Kruševca! Ljubavnicu ranio, ženu i sebe ubio

autor: http://srpskainfo.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.