SDS želi svoje kandidate na izborima – Da li je kandidatura Jelene Trivić preuranjena?

SDS želi svoje kandidate na izborima – Da li je kandidatura Jelene Trivić preuranjena?

Kadrovi SDS-a gledali su proslavu Dana Republike Srpske sa strane, reklo bi se i iz prikrajka.  Isticali su, uglavnom preko medija iz FbiH, da ne žele bilo koga da iritiraju i da kako reče predsjednik te stranke Mirko Šarović on nije za podizanje tenzija i da je kao i njegov poslanik za smirivanje napetosti pa zbog toga nisu došli na proslavu iako su bili uredno pozvani. Izuzetak je SDS-ova vlast u Tesliću koja se pridružila ostalim opštinama i na dostojanstven način obilježila 9. januar. Čak je jedan od članova te stranke iz Teslića cinično na društvenim mrežama nakon objave video zapisa pitao : Ne znam šta kaže predsjednik stranke, jesmo li koga uvrijedili proslavom ?

Mirko Šarović nije odgovorio na pitanje iz Teslića, a kako Faktor saznaje još nekoliko odbora želi da od predsjednika čuje dalje smjernice.

Odbor SDS-a u Zvorniku čak traži od Šarovića da ne podrži kandidaturu Jelene Trivić iz PDP pa čak ni Nebojše Vukanovića jer nije član stranke , već da snagu pokaže predlažući dva svoja kandidata .

Oni smatraju da ukoliko se to ne desi, SDS ima veliki problem.

Prije svega ako predlože čovjeka koji nije njihov član, priznaju da oni kao državotvorna stranka u svojim redovima nemaju svog kandidata, koji može odgovoriti izazovu.

Zvorničani tvrde da bi  to uvijek trebao da bude predsjednik stranke, jer se pretpostavlja da je najizrasliji, i zbog toga valjda i jeste na čelu organizacije.

Zvornički SDS slično mišljenje ima i o kandidaturi Jelene Trivić.

Oni ne spore da je ona pošten kandidat ali i tvrde da je do kandidature došla manipulacijom jer sa pozicije na koju se kandiduje ne može ispuniti obećano a to je da će iskorijeniti korupciju, unaprijediti zdravstvo, ekonomsku situaciju i druge stvari…

Po njima predsjednik ne donosi zakone, vodi istrage i podiže optužnice.

Takođe ne vraća otetu imovinu od naroda, odlučuje o finansijskim obavezama građana, koje oni imaju na svim nivoima vlasti.

Predsjednik po njima može samo politički da djeluje, da ukazuje na probleme i druge stvari koje treba popravljati u zajednici, a to nije dio obećanog prilikom samoinicijativne kandidature pa zbog toga smatraju da je riječ o lijepoj predizbornoj priči, ili klasičnoj manipulaciji.

 

VUKANOVIĆ „UZEO” NEŠIĆEVCE

Nakon božićnjeg mirovanja u nastavak kampanje za kandidaturu je krenuo i Nebojša Vukanović, mada je potpuno siguran da u SDS-u nema kritične mase koja bi ga podržala kao kandidata za bilo koju poziciju.

Vukanović je posebno iritirao SDS u Zvorniku jer je u svoju Stranku za pravdu i red okupio osobe koje su dugogodišnji neprijatelji te stranke i koji su na prošlim izborima zvanično radili za DNS , a nezvanično za Stevandićevu Ujedinjenu Srpsku.

autor: Faktor, tekst jje izašao u štampanom izdanju FM 30, od 13.januara 2022. godine

Share

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *