U akciji ”Kod” uhapšeni saradnici Darka Еleza – Šverc droge „težak“ 2,7 miliona

U akciji ”Kod” uhapšeni saradnici Darka Еleza – Šverc droge „težak“ 2,7 miliona

Šverc droge „težak“ 2,7 miliona

U akciji „Kode“, uhapšeno je 15 osoba koje sumnjiče za šverc droge koje terete da su trgovinom narkoticima probavili imovinska korist od 2,7 miliona maraka.

Kako je saopšteno iz PU Istočno Sarajevo, u toku su pretresi na 27 lokacija, na području Istočnog Novog Sarajeva, Istočne Ilidže, Pala, Istočnog Starog Grada, Banjaluke i Kantona Sarjevo.

Kako saznaje ATV u Banjaluci je uhapšen Bojan Rističević, dok su na području Istočnog Sarajeva ”pali” Danilo Cicović, poznat iz predmeta ”Volan”, Boris Mitrović zvani Gilmar, kao i druge osobe koje se operativno dovode u vezu sa Darkom Еlezom.

Šverc droge

Akcijom je obuhvaćen i Miljan Radonja koji se i ranije dovodio u vezu sa organizovanim kriminalom, a već duže vrijeme se nalazi u bjekstvu i za njim je raspisana Interpol potjernica.

Pretresi se vrše po naredbama Okružnog suda Istočno Sarajevo i nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

„Grupa se sumnjiči da je već duži vremenski period na području Istočnog Sarajeva dogovarala kupovinu, distribuciju i novčanu isplatu različitih vrsta droga ( kokain, heroin, marihuana , amfetamin, ekstazi i drugih supstanci za proizvodnju opojnih droga), te na taj način počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga. Protivpravna imovinska korist stečena izvršenjem ovog krivičnog djela iznosi 2.750.000KM“, navode iz policije.

Pripadnici ove Uprave zajedno sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske, a u saradnji sa Europolom realizuju višemjesečnu akciju kodnog naziva „Kode“.

autor: nezavsine.com / http://atvbl.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.