Igokea večeras protiv turskog Galatasaraja: Pobjeda donosi dramu u grupi

Igokea večeras protiv turskog Galatasaraja: Pobjeda donosi dramu u grupi

Ekipa Igokee od 18 časova gostuje Galatasaraju u četvrtom kolu grupe E.

Pred košarkašima Igokee večeras je veoma važan ispit u okviru FIBA Lige šampiona.

Igrači Dragana Bajića od 18 časova, uz direktan prenos na TV Arena sport, gostuju Galatasaraju u četvrtom kolu grupne faze, poslije kojeg bi određene stvari mogle da budu jasnije – ali i poslije kojeg bi, sa druge strane, takmičenje u grupi dodatno moglo da se “zakuva”.

Klub iz Aleksandrovca nakon tri kola zauzima treće mjesto u grupi E, uz omjer od jedne pobjede i dva poraza.

Isti učinak ima i posljednjeplasirani PAOK, dok su Galatasaraj i Nimburk na prvom i drugom mjestu uz dva trijumfa i jedan neuspjeh.

Pred utakmicu u dvorani “Sinan Erdem”, situacija za Igokeu je jasna – obzirom da je u prvom odmjeravanju snaga, u Laktašima, poražena rezultatom 85:89, novi poraz Bajićevog tima značio bi oproštaj od prvog mjesta u grupi i direktnog plasmana u osminu finala.

Bilo kakav trijumf Igokee na “vrućem” gostovanju maksimalno komplikuje grupu, a šta tek reći ako bi “igosi” nadoknadili minus od četiri poena iz pomenutog prvog duela.

Igokea, inače, u ovaj meč ulazi uz loše rezultatsko raspoloženje.

Ekipa je u krizi rezultata, obzirom da je nakon velikog trijumfa nad Crvenom zvezdom (75:68) u narednih šest mečeva upisala samo jednu pobjedu (nad Splitom 85:67).

Porazi su uknjiženi u duelima sa Galatasarajem, Budućnosti (81:68), Nimburkom (86:82), Cedevita Olimpijom (83:101) i Mornarom (82:76).

autor: ATV

 

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.