Atletičar Borca iz Banjaluke Luka Ivičić oborio je rekorde Republike Srpske i Bosne i Hercegovine na dvoranskom prvenstvu Hrvatske u Zagrebu.

Atletičar Borca iz Banjaluke Luka Ivičić oborio je rekorde Republike Srpske i Bosne i Hercegovine na dvoranskom prvenstvu Hrvatske u Zagrebu.

Luka Ivičić oborio je rekord BiH i Srpske u sedmoboju.

Najsvestraniji atletičar BiH i Srpske na dvoranskom prvenstvu Hrvatske za seniore koje je proteklog vikenda održano u Zagrebu, uspio je da obori lični rekord u sedmoboju koji sada iznosi 4383 boda.

Rekord je popravio za 141 bod i usput osvojio drugo mjesto kao takmičar van konkurencije.

Njegov trener Duško Ivičić zbog svih problema sa infrastruktorom koji imaju banjalučki atletičari smatra da je Luka ostvario fantastičan rezultat.

„Moram da dodam da se zadnjih šest mjeseci treniralo u veoma teškim, skoro nemogućim uslovima zbog rekonstrukcije atletske staze na Gradskom stadionu u Banjaluci, zatim nam je vjetar uništio doskočište za skok s motkom, a uslovi za adekvatan trening atletičara u zimskom periodu (dvorana) i za dužinska bacanja, uopšte ne postoje u Banjaluci, tako da je ovaj izuzetan rezultat plod ogromnog talenta, upornosti, želje i velikog rada i odricanja. Nadam se da će ostvarenje ovakvih sjajnih rezultata pratiti i vrhunski uslovi za atletiku u našem gradu“, rekao je trener Ivičić.

autor:mondo.ba

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.