Petković pisao pismo, Stanivuković odgovorio: Vama kolača nikad napeći!

Petković pisao pismo, Stanivuković odgovorio: Vama kolača nikad napeći!

Neću da vjerujem da ste promjenili kurs, jer ste se zaklinjali svojim stricem koji je dao život za Republiku Srpsku. Ako prihvatite ovako brutalno prekrajanje volje naroda, prekršili ste svetu zakletvu koju ste dali za svoga strica heroja ovoga naroda, poručio je Drašku Stanivukoviću odbornik SDS-a u Skupštini grada Banjaluka Aleksandar Petković.

On je u otvorenom pismu gradonačelnika Banjaluke, upitao šta se to promjenilo unazad dvije godine da se sada, kako navodi, ćuti na pljačku, uništavanje svega koje ubija nadu za narod.

Otvoreno pismo prenosimo u potpunosti.

Otvoreno pismo gradonačelniku Banjaluke, gospodinu Drašku Stanivukoviću:

Poštovani gradonačelniče,

Kada smo krenuli u borbu sa ovim nakaradnim sistemom svim srcem i dušom smo stali iza Vas, jer ste počeli beskompromisnu borbu sa sistemom koji uništava naš narod, koji je protjerao naših stotine hiljada sugrađana, rodbine, prijatelja, komšija, kumova, stanovnika “Naše Republike Srpske” da život dostojan ljudskom biću traže daleko odavde, zato što ga nisu mogli ostvariti u svojoj otadžbini.

Bili ste brutalni prema političkim protivnicima i čak ste ih nazivali teškim riječima koje možda imaju smisla, ali ja bez obzira na to uvijek ljude oslovljavam sa gospodine, pa taman bio neko ko to ne zaslužuje. Davali ste razne prefikse gospodinu Đajiću, gospodinu Dodiku i drugima koje tako oslovljavam bez obzira što su svojim djelima učinili život na ovom našem životnom prostoru nepodnošljivim i za to trebaju odgovarati pred zakonom.

Neću da vjerujem da ste promjenili kurs, jer ste se zaklinjali svojim stricem koji je dao život za Republiku Srpsku.

Danas smo svjedoci brutalnog prekrajanja volje građana i stanovnika Republike Srpske koji su svoje biračko pravo iskoristili na ovim izborima.

Da li treba na to da ćutimo jer smo svjedoci da nam masovno naši sugrađani i stanovnici Republike Srpske napuštaju svoja ognjšta i odlaze na put bez povratka sa svojim porodicana daleko izvan svoje otadžbine?

Šta se to promjenilo unazad dvije godine da se sada ćuti na pljačku, uništavanje svega koje ubija nadu za ovaj naš dobri narod?

Da li je naša sveta dužnost da ovo uveliko narušeno društvo vodimo putem oporavka i zaustavljanja i masovnog odlaska ljudi iz “Naše otadžbine” u koju su uklesane kosti njenih najboljih sinova među kojima je i Vaš stric kome ste dali zakletvu mnogo puta da ćete naš narod voditi putem spasenja?

Neću ni da pomislim, kamoli da vjerujem da ćete sa toga puta skrenuti.

Svima je danas jasno da ovdje izbori postaju besmisleni, jer nisu odraz onoga što narod želi i glasa.

Ako prihvatite ovako brutalno prekrajanje volje naroda, prekršili ste svetu zakletvu koju ste dali za svoga strica heroja ovoga naroda.

Ovo konstatujem i opet kažem neću ni da pomislim kamoli da vjerujem da se to može desiti.

Ja sam odgojen hrišćanski i nikoga ne mrzim, ali ne mogu da nijemo posmatram uništavanje našeg naroda upravo od onih koji pripadaju našem rodu.

Kao što Njegoš davno napisa,

“Svak je rođen da po jednom umre, čast i bruka žive dovijeka!

S poštovanjem,

Vaš saborac,

Aleksandar Petković

Odbornik u Skupštini grada Banjaluka

Ubrzo nakon otvorenog pisma u komentaru objave uslijedio je i odgovor gradonačelnika Banjaluke, Draška Stanivukovića.

On je uz navode ličnog uspjeha, po godinama održavanja izbora, a koji je, kako navodi doprinio i uspjehu opozicije, Petkoviću, kratko poručio: “Saborče, Vama kolača nikad napeći”.

“Saborče, otvoreni odgovor. Vama kolača nikad napeći. 2018. godine donio sam jedinu pobjedu u opštem porazu opozicije. 2020. Donio sam najvažniju pobjedu za opoziciju, mjesto gradonačelnika. 2022. Najbolji lični i opšti rezultat, odrbana Banjaluke i Jelena najveću podršku. I ovog trenutka niste zadovoljni sa čim? Umjesto traženja sitničavih mana meni, pogledajte rezultate drugih saboraca, gradova, opština i još mnogo čega. Živ bio!”, poručuje Stanivuković.

Podsjećamo, Stanivuković je na jučerašnjoj konferenciji za medije kazao da je sa proglašenjem pobjede opozicija trebalo da bude opreznija.

(https://www.bl-portal.com)

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.