Kristijan Šmit iz Potočara najavio da će PISATI UDŽBENIKE IZ ISTORIJE U BIH?

Kristijan Šmit iz Potočara najavio da će PISATI UDŽBENIKE IZ ISTORIJE U BIH?

Kritijan Šmit je najvaio da će u narednom periodu biti angažovan kada su u pitanju udžbenici istorije u BiH.

“Bilo bi mi draže da je Parlamentarna Skupština BiH donijela takav zakon koji ispunjava standarde. Ko god želi ovo opravdati, ili glorificirati, treba ga sankcionisati krivično”, rekao je Schmidt.

On je naglasio da se ovdje ne govori o diskusiji, već o poštovanju žrtava.

On je dodao da mu je problematično to što srpska djeca u Republici Srpskoj, ali i djeca različitih nacionalnosti, imaju različite programe iz Istorije.

“Ja dolazim iz Njemačke, i znam da je to neophodno, i zbog toga ću u narednom periodu da se jače angažiram”, rekao je Šmit za N1.

U Potočarima se danas održala komemoracija žrtvama u Srebrenici a već po običaju predstvanici međunarodne zajednice nisu prisutovali parastosima srpskim žrtavama u ovom kraju.

autor:faktormagazin/n1, foto: N1

Share

2 komentara na “Kristijan Šmit iz Potočara najavio da će PISATI UDŽBENIKE IZ ISTORIJE U BIH?

  1. Vaser u potocarima poceo sa cirkusantom smitom….. on da pise nekom istoriju pa da pocne sa napadom na srbe od 41 pa nadalje…..njemacki ovcar laje laje trebalo bi ga poslati u njemacku da cuva ovce…… kako ce te se spustiti brzo i kleknuti pred hriscanima samo polako ali sigurno ce i vasim vaserima i cirkusima doci kraj……

  2. Smit ce sigurno Jeleni Trivic da pise istoriju mozda i Drasku posto Drasko ne zna istoriju da je u Jasenovcu bio genocid nad srbima romima i jevrejima.Zato su PDP I SDS napustili skupstinu da bi ovakav sada mogao da laje sa prljavim jezikom kao i ovi koje smit posjecuje i sastaje sa njima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.