Otkud Cvijetiću povjerljivi dokumenti OBA-e? Mektić se ograđuje od savjetnika

Otkud Cvijetiću povjerljivi dokumenti OBA-e? Mektić se ograđuje od savjetnika

U akciji „Transporter“ uhapšen je Bojan Cvijetić, savjetnik Dragana Mektića  u vrijeme dok je bio ministar bezbjednosti u Savjetu ministara, i kod njega su pronađena povjerljiva dokumenta Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH.

Banjalučani obuvaćeni akcijom „Transporter“ imali su značajnu ulogu u besprijekorno organizovanom lancu šverca droge na čijem se čelu, kako se sumnja nalazio Cvijetić. Kod kojeg je pronađen i dokument OBA o kriminalnim organizacijama Balkana.

Prema riječima tužioca, Cvijetić se nalazio na čelu grupe a ostali osumnjičeni su bili pod posebnim istražnim radnjama te je otkrivena veza između organizatora i grupe ali i načina na koji je novac odlazio i vraćao se u BiH, pišu Nezavisne.

Skupocjena vozila su, kako je rekao, koristili kao polog za kupovinu droge na području Albanije i Crne Gore, a sa Dukićem je sarađivao Ekrem Bajrami iz Albanije.

Prema riječima tužioca Cvijetić je bio u vrhu ove međunarodne kriminalne organizacije koja je preko narko karleta iz Južne Amerike, preko Evrope, u BiH nabavljala na tone kokaina.

Kod Cvijetića je pronađen dokument OBA o kriminalnim organizacijama Balkana, a dokument je imao oznaku povjerljivo.

„Posebna istraga  utvrdiće kako je to dospjelo do Cvijetića“, rekao je tužilac Čampara.

Dragan Mektić i Osman Mehmedagić

Kada je uhapšen prvi čovjek obavještajno-bezbjednosne agencije BiH Osman Mehmedagić u njegovu odbranu stao je i poznanik sa optuženičke klube i nekadašnji ministar u Savjetu ministara Dragan Mektić. On je tada napao glavnog tužioca Tužilaštva BiH Gordanu Tadić i optužio je da je hapšenje Mehmedagića rezultat njenog dogovora sa SNSD-om i HDZ-om.

On je tada istakao za N1 zadovoljstvo u saradnji sa OBA-om i poručio da je to obaveza svakog ministra. Međutim, kada se povjerljivi dokumenti nađu u rukama savjetnika Dragana Mektića, možda ta saradnja i nije obavezna koliko je poslovna.

Pored dobre saradnje za vrijeme ministrovanja Dragana Mektića, da se naslutiti i prijateljski odnos dva čovjeka sa optuženičkih klupa. Kakva je njihova bliskost najbolje ilustruje fotografija Amele Šehović Mehmedagić, supruge direktora OBA-e sa Draganom Mektićom kojeg je nazvala „kraljem“.

Dragan Mektić

Na optuženičkoj klupi Dragan Mektić ne nalazi se zbog šverca droge, nego zbog korupcije o čemu je pisao Faktor. Ali hapšenje Bojana Cvijetića, Mektićevog savjetnika, koji kod sebe ima povjerljive dokumente OBA-e, i prijateljstvo Osmana Mehmedagića Osmice, direktora OBA-e i Dragana Mektića, može stvoriti jednostavniju sliku čitave situacije.

Mektić se ograđuje od bivšeg savjetnika.

– Šta mogu reći? On mi je bio savjetnik prije pet godina. Ne znam ni gdje je, ni šta je, ni šta radi od kada više nije moj savjetnik, kazao nam je Mektić u kratkom komentaru za Oslobođenje.

Share

Jedan komentar na “Otkud Cvijetiću povjerljivi dokumenti OBA-e? Mektić se ograđuje od savjetnika

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.