Šmitova najava direktna provokacija

Šmitova najava direktna provokacija

Šmitova najava direktna provokacija.

Kristijan Šmit ponovo prijeti. Sljedeće sedmice doći će kaže u Republiku Srpsku a Miloradu Dodiku predsjedniku poručuje da se spremi za neugodne trenutke. Upravo ovakvim izjava Šmit samo doliva ulje na vatru, stav je bezbjednjaka. Prijetnje Srpskoj su neprihvatljive.

„Ne potrebe prijetiti Republici Srpskoj, građani Srspke jasno su rekli da će braniti Srspku svim dozvoljenim demokratskim sredstvima i sasvim sigurno da će to tako biti. Pripremiti se za nešto gore što on najavljuje, za nas je gori nestanak Republike, što se neće dozvoliti, srpski narod na to neće pristati“, kaže Slobodan Župljanin, dekat Fakulteta za bezbjednost i zaštitu.

U Republiku Srpsku nisu dobrodošli oni koji prijete poput Kristijana Šmita koji nema legalitet da bilo pta nameće, poruka je iz Boračke organizacije Republike Srpske. Ukoliko Šmit hoće da propagira demokratiju, onda je poručuju ne može nametati silom, jer se demokratija i sila isključuju.

„Bilo koji čovjek koji na silu nameće zakone, otima imovinu Republike Srpske za koju je više od 40.000 boraca dalo živote i dijelove tijela, prijeti sankcijama i kaznama, nije dobrodošao u Republiku Srpsku. Ako Kristijan Šmit misli da silom provodi demokratiju i svoju volju onda mora biti svjestan da mu takve odluke ne mogu proći, kao što nisu nikada prolazile u istoriji srpskog naroda“, poručuju iz BORS-a.

Direktno provociranje i izazivanje sukoba, tako prijetnje Šmita ocjenjuju analitičari. Potpuno je jasno da on uzurpator. Cinično je kaže Dragmori Anđelković da o vladavini prava govori neko ko je zauzeo funkciju koja mu ne pripada.

„Potpuno je jasno da je on uzurpator, nije dobio potvrdu Saveta bezbjednosti i nije postavljen na tu funkciju i njega ne štiti nikakva konvencija. On je običan Njemački turista u BiH“, kaže Dragomir Anđelković, analitičar.

Neugodni trenuci za Srspku mogu uslijediti samo ako se prihvati djelovanje i ponašanje Kristijana Šmita, kažu u Srpskoj. On silom pokušava da odgovori na zakonske mjere. Uzeo je sebi za prvo da radi mimo ustava i svih propisa što je poručuju u Srpskoj nemoguće.

autor:http://atvbl.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.