U Sarajevu vlada Srbofobija

U Sarajevu vlada Srbofobija

U Sarajevu vlada Srbofobija.

Granica postoji, ona je na Drini i biće ako Bog da, od BiH možete ponijeti ono što vam ostane na cipelama, ja bih vam rado možda i cipele izuo, al’ eto cipele vam nećemo dirati.

Ovo je odgovor Sanina Muse bivšeg pripadnika zloglasnog odreda „Еl mudžahid“ i lidera jednog političkog pokreta iz drugog entiteta na brojne osude koje je dobio nakon što je najavio da će u ponedjeljak sa svojim pristalicama doći pred Sud BiH.

Na zabrane okupljanja sarajevske policije se oglušio,  uporan je i kaže da će ukoliko dođe podrška predsjedniku iz Srpske, on i njegovi sljedbenici doći pod zastavom pod kojom su, kako i sam kaže, ratovali.

„Bujrum dođite pratite suđenje ko i do sada, ali ćemo sada doći i mi, da i mi takođe propratimo suđenje, da možda ponesemo neku poruku koja se tiče secesije i 20 godina prijetnje istog Milorada Dodika, možda ćemo donijeti zastave sa ljiljanima, zastave BiH, zastavu koju mi volimo, pod kojom smo ratovali“, zaprijetio je Musa.

Doći ćemo, odgovor je iz Srpske. Niko građane ne može spriječiti da predsjedniku daju podršku.

„Ti pokušaji zastrašivanja od strane raznoraznih lica sa kriminalnim dosijeom i onim koji su bili učesnici u raznoraznim vehabijskim organizacijama, da ubijaju, odsijecaju Srbima glave ne mogu i neće sigurno da nas zastraše i mislim da trebamo doći“, poručuje Milorad Kojić, poslanik SNSD-a u PD PS BiH.

To što priča Musa, ne čudi. Navikao je da zvecka oružjem kažu stručnjaci za bezbjednost.

„Znajući istoriju Sanina Muse i njegovu ulogu u zloglasnoj jedinici Еl Mudžahid, dakle u kojoj su odsijecane glave Srbima uz povike Alahu Еkber i tekbir, u suštini ovo je poziv preživjelim pripadnicima i nasljednicima ideologije Еl mudžahedina u BiH da dođu na proteste“, kaže Slobodan Župljanin, dekan Fakulteta za bezbjednost i zaštitu.

Sanin Musa ima pozamašan dosije o njegovim ratnim i poratnim radikalnim islamskim aktivnostima.

Njemu je prije dvije godine zabranjen ulaz u Srbiju zbog propagiranja ekstremnog radikalizma i održavanja veze sa tamošnjim vehabijama.

autor:http://atvbl.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.