Za Nebojšu Vukanovića REPUBLIKA SRPSKA nije država?!

Za Nebojšu Vukanovića REPUBLIKA SRPSKA nije država?!

Nebojša Vukanović dao je intervjuu za sarajevsko Oslobođenje. Na direktno pitanje da je za njega Republika Srpska država Vukanović je odgovorio :

Ja sam bio neko ko je najmanje hiljadu puta rekao da strogo poštujem Dejtonski sporazum i kada su svi u parlamentu, posebnu vlast, govorili o tome da treba napustiti institucije, ja sam govorio da je to suicidno i suludo i da mi treba da u Savjet ministara, Parlament BiH i u diplomatiju šaljemo najobrazovanije i najškolovanije i da su zajedničke institucije BiH i srpske, koliko i bošnjačke i hrvatske i svih ostalih. Ja nikada nisam tvrdio da je RS država, za razliku od Dodikovih populista, nego sam govorio da trebamo prihvatiti Dayton onakav kakav jeste i živjeti u miru, radeći na smirivanju tenzija.

Novinar ga potom optužuje da je ipak u jednom od svojih tekstova napisao da je Republika Srpska država, Vukanović traži izgovore:

Mogu ja govoriti da su institucije ove napaćene države razorene ili da su institucije u rasulu, a da sam ja rekao nekad da je RS samostalna država, možete to nekada tako protumačiti. Mislim da sam jedan od najjasnijih koji govori i nikada nisam dobijao jeftine populističke poene tvrdeći da je RS država, nego sam u proteklih deset godina uvijek tvrdio da strogo poštujem Dayton.

autor: faktormagazin.ba/ oslobodjenje.ba , foto: faktormagazin.ba, oslobodjenje

Share

2 komentara na “Za Nebojšu Vukanovića REPUBLIKA SRPSKA nije država?!

  1. Pa vukanovic mora da prica ono sto bosnjaci pricaju inace nema mu mesta na federalnim televizijama. vukanovic na obrazu sedi a po d….u se umiva.vukanovic je Bolesniji od svih bolesnjaka u federaciji.

  2. vukanovic zamislja unitarnu bh njega Srpska ne zanima bolesnik umislo sebi u glavu da ce biti tito u federaciji. Mrtvi se ne vracaju, ali titovi vampiri su medu nama.hahaha.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.