Grupa osnovaca PRETUKLA DJEČAKA (11) u školskom toaletu: Tukli ga bez milosti, razlog bizaran

Grupa osnovaca PRETUKLA DJEČAKA (11) u školskom toaletu: Tukli ga bez milosti, razlog bizaran

Osnovna škola u Zadru bila je poprište najnovijeg slučaja vršnjačkog nasilja. Stariji učenici, čitava grupa njih, u školskom WC-u rukama i nogama pretukli su 11-godišnjeg dječaka. Maloljetne nasilnike ispituje i policija.

 

Koliko je straha bilo u prestrašenoj duši 11-godišnjaka? I koliko je šoka, tuge i očaja bilo u njegovoj majci kada je čula što se dogodilo. Njega su, kao što je majka ispričala za Dnevnik Nove TV, istukli jer su ga našli u toaletu koji nije najbliži njegovoj učionici. Pedagog je dječaka tada pozvao na razgovor, a potom se dijete vratilo na nastavu.

– Bio sam šokiran razmjerima ovog događaja. Pretpostavljam da je trebalo da roditelji budu obaviješteni, i ako nisu to je propust – rekao je načelnik za školstvo Ivan Šimunić.

Dječak je tek nakon nastave sve ispričao majci, i oni su ga sami odveli u bolnicu u Zadar. Srećom, povrede su samo lakše.

Majka je ispričala kako su ga tukli i po stomaku, bez milosti. Psiholog za djecu ističe koliko su ovakve situacije silno traumatične za djecu, prenosi Blic.

Nažalost, u školama se često brutalna ruganja, guranja, pa i prijetnje – tolerišu uz blage ukore. Nasilnici su tako nadmoćni, a žrtve se osjećaju napušteno i misle da to moraju trpiti.

– Prema statistikama, svako peto dijete je zlostavljano. Rijetko oni traže pomoć – rekla je psiholog je Žana Pavlović.

Majka će dijete sama odvesti privatnom psihijatru. Dijete još ne želi da pošalje u školu.

(Agencije)

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.