Nerminu podvalio “ćorke”: Ubica polugo i krvav upao u radnju i tražio municiju, a Hasan je postupio herojski

Nerminu podvalio “ćorke”: Ubica polugo i krvav upao u radnju i tražio municiju, a Hasan je postupio herojski

Nerminu podvalio “ćorke“, Ubica polugo i krvav upao u radnju i tražio municiju, a Hasan je postupio herojski.

Sjedim ja na fotelji i kontam gde ću u lov za vikend. Kad čujem neku škripu točkova ispred radnje. Crni “BMW”. I on pravo iz auta u moju radnju. Go do pasa. Krvav. S pištoljem u ruci. Veli mi svu municiju 9 milimetara mi daj. Sekunde su to. Razmišljam šta ću i skontam  daću mu startnu municiju. Šest kutija sam mu dao. On to zgrabi i napolje. Jedna kutija mu ispade na izlazu. Krvava ostala – rekao je Hasan.

Ovako je za portal Istraga.ba svoj susret s ubicom Nerminom Sulejmanovićem opisao Hasan Jašarević, vlasnik radnje “Ribo Lovac” iz Gradačca u koju je Smajlović navratio nakon krvavog pira da se dodatno naoruža. Prije toga Sulejmanović je na društvenim mrežama najavljivao kako će nastaviti na ubija.

– Moja unuka je bila ispred radnje. Prošao je pored nje i ušao u radnju. Uperio je pištolj u mene i tražio municiju – prepričava Hasan Jašarević koji Sulejmanoviću nije dao pravu municiju, nego mu je podvalio “ćorke”

“Nisam znao koliko on ima metaka”

Kada je ubica izašao, Hasan je zaključao radnju i otišao u stan iznad.

– Tek tada sam osjetio strah. Vidio sam da je unuka ok. Zaključao sam vrata od stana i napunio lovačku pušku sitnom municijom. Bojao sam se da će se, kad shvati da sam mu podmetnuo municiju, vratiti i ubiti me. Nisam znao koliko on ima metaka – ispričao je Jašarević.

Ubica se nije vraćao. Odvezao se nedaleko u jednu vikendicu nedaleko od grada. Tamo je snimio posljednje obraćanje. Kada ga je OBA locirala, specijalci MUP TK su krenuli u akciju i opkolili ga. Nermin Sulejmanović je, zatim, pucao sebi u glavu. Policija je pored njega pronašla pet kutija startne municije.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.