SKANDAL VIJEKA: Šolc bio na privatnoj žurki na kojoj je najmanje 9 djevojaka omamljeno drogom za silovanje

SKANDAL VIJEKA: Šolc bio na privatnoj žurki na kojoj je najmanje 9 djevojaka omamljeno drogom za silovanje

Najmanje devet žena dobilo je drogu za silovanje na privatnoj zabavi kojoj su prisustvovali kancelar Olaf Šolc i poslanici, saopštila je njegova Socijaldemokratska partija (SPD).

Portparol SPD potvrdio je za Frans pres pisanje berlinskog lista Tagešpiegel. Berlinska policija saopštila je da istražuju navode o teškim tjelesnim povredama nakon što je 21-godišnja žena podnijela prijavu nakon „ljetnje zabave jedne političke stranke“.

 

„Savjetujem svim zainteresovanima da podnesu žalbu“, rekla je Katja Mast iz SPD-a.

Portparol SPD nije isključio mogućnost da još žena prijavi da im je podmetnuta droga za silovanje.

SPD je u srijedu uveče poslala mejl svima koji su bili pozvani na događaj u kojem osuđuje „monstruozan čin“ koji su „odmah prijavili parlamentarnoj policiji”.


 

Oko 1.000 ljudi pridružilo se kancelaru i poslanicima na tradicionalnoj ljetnjoj proslavi SPD-a uoči skupštinske pauze.

„To je bio interni događaj. Mogli ste ući samo uz poziv“, rekao je portparol i dodao da „i dalje ima mnogo neizvijesnosti, policija istražuje“.
Berlinska policija navodi da se žena koja je podnijela žalbu sutradan nije sjećala zabave zbog čega je i otišla na ljekarski pregled a onda i podnijela žalbu.

Žena je rekla policiji da je tokom događaja osjetila mučninu i vrtoglavicu nakon što je konzumirala hranu i bezalkoholna pića. Policija je saopštila da je do sada obaviještena o još četiri slučaja.

Droga za silovanje može da zbuni i omami žrtve i učini ih nesposobnim da se brane od napada.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.