BRITANSKA KRALJICA PONOVO U JAVNOSTI: Otvorila metro-liniju „Elizabeta“ (FOTO)

BRITANSKA KRALJICA PONOVO U JAVNOSTI: Otvorila metro-liniju „Elizabeta“ (FOTO)

BRITANSKA kraljica Elizabeta danas je, na iznenađenje javnosti, prisustvovala ceremoniji povodom završetka dugo očekivane linije londonskog metroa nazvane po njoj.

– Srećnim sticajem okolnosti Njeno veličanstvo kraljica prisustvuje današnjem događaju povodom završetka linije Elizabeta – saopštio je portparol Bakingemske palate, prenosi Rojters.

Elizabeta je otkrila ploču na stanici Pedington, a bila je u društvu svog sina Edvarda i premijera Velike Britanije Borisa DŽonsona.

Željeznički projekat vrijedan 24 milijarde dolara prvobitno je trebalo da bude otvoren u decembru 2018, ali je više puta odlagan zbog problema sa bezbjednosnim testiranjem i sistemima signalizacije.

Prvobitno nazvana „Krosrejl“, linija „Elizabeta“ povezaće destinacije zapadno od Londona, uključujući aerodrom Hitrou i Reding sa Šenfildom na istoku, a za javnost će biti otvorena 24. maja, navodi Rojters.

Elizabeta je viđena u javnosti samo nekoliko puta nakon što je prošlog oktobra provela noć u bolnici zbog neutvrđene bolesti, a poslije čega su joj ljekari savjetovali da miruje, prenosi britanska agencija.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.