Usvojena žalba Tužilaštva: Lučiću određen jednomjesečni pritvor!

Usvojena žalba Tužilaštva: Lučiću određen jednomjesečni pritvor!

Sud BiH uvažio je žalbu Tužilaštva BiH, te je ukinuo mjere zabrane i odredio jednomjesečni pritvor ministru za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Milošu Lučiću, potvrđeno je Srni u Sudu BiH.

 

Lučić je u petak pušten na slobodu i određena mu je mjera zabrane napuštanja prebivališta, ali je, navode iz Suda BiH, to rješenje preinačeno i osumnjičenom je određen pritvor u trajanju najduže mjesec dana.

Njegov advokat Vasvija Vidović rekla je ranije Srni da je Lučić vraćen u pritvor nakon žalbe Tužilaštva BiH na odluku o puštanju iz istražnog zatvora i o određivanju kućnog pritvora.

„Iznenađena sam brzinom kojom je Sud BiH reagovao na žalbu Tužilaštva BiH. Prema mojoj ocjeni, i da su tačni navodi kojima se sumnjiči Lučić to nije za pritvora“, ocijenila je Vidovićeva, ocjenivši da je Tužilaštvo BiH izvršilo „neviđeni pritisak na Sud BiH“.

Lučić je uhapšen u utorak, 6. decembra, prema nalogu Tužilaštva BiH zbog sumnje na zloupotrebu položaja.

Na odluku o puštanju ministra u kućni pritvor žalbu je uložilo Tužilaštvo BiH, koje je naglasilo da je tim potezom nanijeta šteta istrazi.

Lučić je danas uputio ostavku na ministarsku poziciju predsjedavajućem Savjeta ministara Zoranu Tegeltiji, potvrđeno je Srni u Savjetu ministara.

(agencije)

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.