Čekam da Tužilaštvo procesuira Begića

Čekam da Tužilaštvo procesuira Begića

Osnovni sud u Banjaluci potvrdio je krajem oktobra optužnicu protiv Momčila Antonića zbog krivičnog djela javno izazivanje i podsticanje nasilja i mržnje, jer je na društvenim mrežama odbornika PDP-a u Skupštini grada Banjaluke, Ivana Begića, nazvao ustašom.

Antonić će se o krivici izjasniti na ročištu u novembru, a za Faktor govori da u Tužilaštvu nemaju iste aršine, jer je nedavno taj isti  Begić odbornike skupštinske većine u Banjaluci nazvao fašistima.

Sud je potvrdio protiv Vas optužnicu u slučaju „Begić”. Jeste li pripremili odbranu?

Antonić: Ja sam svoj status napisao u januaru. Tužilaštvo je optužnicu podiglo u avgustu, a sud potvrdio krajem oktobra.

Angažovao sam advokatski tim i po njihovim riječima do sada se u našim sudovima nije vodio sličan spor.

Pripremio sam odbranu i sada ću morati malo dublje da analiziram istorijske činjenice na osnovu kojih sam napisao takav jedan post na društvenoj mreži.

Postoje indicije da će se Begić povući iz političkih voda. Šta mislite da li je nazivanje odbornika fašistima razlog za to ?

Antonić: Nisam imao tu informaciju, mada mislim da je Tužilaštvo već trebalo da reaguje i formira predmet o njegovim uvredama izabranih odbornika.

Nadam se da oni ne rade samo sa predmetima sa kojima on „mlatara“ i liječi svoje frustracije. Svako ko ima bilo kakav prefiks SNSD je maltretiran od njega i njegovih portala, a između ostalih i ja i moja porodica. Zašto da ćutim na to?

Portal insajder.in mu je prodao Vedran Jarić i već ima registrovan medija holding. Odakle mu novac?

Antonić: On se predstavljao da dolazi iz siromašne porodice, da su roditelji prodali stoku da kupe njemu odijelo.

Danas je u Begićevom vlasništvu više portala i to je potvrđeno i u njegovoj zvaničnoj biografiji.

Ima marketinšku agenciju, vozi auto koje vrijedi preko 50.000 KM i  sve to od odborničke naknade koja je 700 KM mjesečno. Možda dodatni novac zarađuje, jer često koristi te svoje portale da bi olajavao ljude, pa čak i njihove porodice.

Ja i dan danas vjerujem da je njegovo djelovanje antisrpsko i da to znaju ljudi u politici, kao i to ko su njegovi mentori.

Koja je potreba jednog momka, koji se u Banjaluci predstavlja kao hrvatski političar, da skida plakat Dodika i Vučića, legitimno izabranih Srba sa najviše glasova?

Koja je potreba jednog hrvatskog političara da svakodnevno napada institucije Republike Srpske, prvenstveno MUP RS i RTRS?

Tako da je to njegovo političko djelovanje u najmanju ruku zlonamjerno i zahtijeva bilo kakav odgovor.

Begić je uputio izvinjenje odbornicima zbog uvrede. Zašto to niste i Vi uradili? Možda spora ne bi ni bilo?

Antonić: On živi da bude u centru medijske pažnje i pored Draška Stanivukovića je jedini koji svoj politički rad vodi na rijaliti način.

Možda ja nisam bio svjestan težine nekih riječi, ali to što sam ja rekao da je on irvas…

Pa njega je tako nazvao gradonačelnik!

Možda ja nisam bio svjestan težine riječi koje sam rekao, ali on je protiv mene podnio krivičnu prijavu i ja se moram braniti na sudu.

Nadam se da ću se braniti od nekoga koga je Tužilaštvo optužilo za govor mržnje, jer smo valjda pred zakonom svi isti, mada i ovo poprima rijaliti obrise.

autor: Faktor, tekst je objavljen u štampanom izdanju br.20.

 

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.