Goran Selak, predsjednik Socijalističke partije Srpske za Faktor potvrđuje: Opozicija nema našu bjanko podršku

Goran Selak, predsjednik Socijalističke partije Srpske za Faktor potvrđuje: Opozicija nema našu bjanko podršku

Niko, pa ni opozicija u Republici Srpskoj, nema bezrezervnu podršku naše partije. Nemaju je ni samopromovisani kandidati, tvrdi Goran Selak. U intervjuu za Faktor komentariše zvižduke kojima je 2. oktobra bio izložen na protestu opozicije u Banjaluci te odbacuje navode da bi tek trebalo da se dokažu kao opozicionari. Nakon samo osam mjeseci postojanja stranke nudi i svog kandidata za gradonačelnika Prijedora.

autor: Faktor br.18

Na protestu koji je održan na Trgu Krajine, dočekani ste negodovanjem, kao i predsjednik DNS-a Nenad Nešić. Mnogi tvrde da bi još uvijek trebalo da se dokazujete kao opozicija?

Selak: Za nas je opozicija svaki savjestan i profesionalan policajac, tužilac, zdravstveni radnik, novinar, rukovodilac ili službenik. Ne mislim da bi SPS trebalo da se dokazuje bilo kome u tom smislu. Ne pada mi na pamet ni da pričam o pritiscima kroz koje je prošla moja porodica i moji prijatelji od osnivanja SPS-a do danas. Što se tiče SPS-a i priče o opoziciji, situacija je više nego jasna. Imamo svoje političke ciljeve za koje ćemo se boriti bez kompromisa i svi saveznici su nam dragocjeni. Što se tiče protesta i negodovanja dijela prisutnih, razumijem i takve reakcije i razmišljanja. Svakog bi trebalo saslušati. Svi mi imamo svoje argumente i stavove, ali ako pred sobom imamo istorijski zadatak – onda je potrebno da vidimo na koji način svi mogu doprinijeti da dođemo do zajedničkih ciljeva. Sve ostalo je kočenje, guranje u rikverc i skretanje pažnje sa onog što je zapravo najvažnije, a to su zajednički ciljevi. Ulog je budućnost Republike Srpske i budućnost onih koji dolaze poslije nas i mi u SPS-u smo to shvatili veoma ozbiljno.

Očekuje li SPS poziv da raspravlja o kandidatima opozicije za naredne izbore ?

Selak: Mi djelujemo opoziciono, međutim ni opozicija nema našu bjanko podršku. Moramo da utvrdimo program za kandidate koji će to moći da iznesu na svojim plećima. Bilo bi nerealno da sada kažem da mi bez rezerve podržavamo bilo kog kandidata koji se sam promovisao. Evo mi mislimo da SPS može predložiti kandidata za gradonačelnika Prijedora i da bi on, uz značajnu podršku svih, uspio da pobijedi bilo kog drugog u toj regiji. Naglašavam da je potreban kompromis i ostavljanje ličnih sujeta iza sebe, ako želimo da pobijedimo na svim izbornim nivoima .

NEMA ODSTUPANJA

Kakav je Vaš stav u vezi sa predstojećom posebnom sjednicom Narodne skupštine Republike Srpske?

Selak: Stav SPS-a je poznat i od njega ne odstupamo ni milimetar. Moraju da se poštuju raniji zaključci Skupštine, a ne da budu samo mrtvo slovo na papiru. Prioritet je jaka i stabilna Republika Srpska, prioritet su mir i očuvanje Dejtonskog sporazuma čiji garant je Srbija. Sve pored toga je dnevna politika i pogrešan način za popravljanje političkog rejtinga. Mi nemamo strah ni od međunarodne zajednice, ni od visokih predstavnika niti od bilo koga kada je u pitanju Republika Srpska. U Skupštini smo usvojili čitav niz zaključaka koji čine mehanizam zaštite interesa Srpske i za nas je to završen posao.

 

Share

2 komentara na “Goran Selak, predsjednik Socijalističke partije Srpske za Faktor potvrđuje: Opozicija nema našu bjanko podršku

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.