Modni mačak Vojin Mijatović osumnjičen da je zloupotrijebio službeni položaj

Modni mačak Vojin Mijatović osumnjičen da je zloupotrijebio službeni položaj

Banjalučka policija podnijela je Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj protiv Vojina Mijatovića, aktuelnog potpredsjednika SDP-a BiH, zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj dok je bio direktor javnog preduzeća u Banjaluci, saznaje ATV.

Naime, kako su rekli iz Policijske uprave Banjaluka navodeći inicijale, Mijatović se sumnjiči da je obavljajući poslove direktora javnog preduzeća u Banjaluci, iskoristio svoj položaj na način da je angažovao neovlaštena lica koja su izvršila vještačenje, a što je suprotno Zakonu o vještacima Republike Srpske, a nakon čega je i potpisao nalaz i mišljenje koji su sačinila navedena lica.

Osim njega, policija je podnijela izvještaj i protiv B.M. iz Banjaluke zbog istog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja. Nezvanično, radi se o Brani Miloševiću.

„Prijavljeno lice V.M. se sumnjiči da je navedeno krivično djelo počinilo u toku 2016 godine obavljajući poslove direktora akcionarskog društva iz Banjaluke, zloupotrebom službenog položaja, društvu ograničene odgovornosti iz Banjaluke pribavilo protivpravnu imovinsku koristi u iznosu od 7.077.524,48“ , saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Vojin Mijatović je od 2014. do 2016. godine vršio dužnost direktora Ekonomskog instituta u Banjaluci.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.