Lukašenko: Demokratija i pravo su na Zapadu iluzija, ko plati, taj će i da odlučuje

Lukašenko: Demokratija i pravo su na Zapadu iluzija, ko plati, taj će i da odlučuje

Demokratija i pravo su na Zapadu iluzija, u praksi tamo sve riješava novac, izjavio je predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko.

 

„Mislili smo da je tamo demokratija, englesko pravo i sudovi. Tamo nema nikakvog prava. Ko plati, taj će i da odlučuje. To je pravo za sva vremena. Zarobiće tvoju imovinu, kao što su uradili s ruskom imovinom, i zaboraviće šta je pravo i privatno vlasništvo“, prenosi agencija Belta riječi Lukašenka.

Prema njegovim riječima, Zapad je vrlo raznovrstan, tako da ima stvari koje bi i Bjelorusija trebalo da preuzme od zapadnih zemalja.

„Nijemci nas okrivljuju da je kod nas diktatura. Takve diktature u poretku nema nigdje kao što je ima u Njemačkoj. Sjećam se da su me soroševci pitali: ‘Vi, gospodine predsjedniče, ste na vlast došli mladi, a šta biste htjeli i od koga da preuzmete?’ Rekao sam od Nijemaca i Šveđana. Tada sam znao za švedski socijalni program, za brigu o starim osobama i slično. A od Nijemaca bih preuzeo red, taj čvrst poredak. Tamo je prava diktatura! A sad su tamo neki ljudi kao što je (njemački kancelar Olaf) Šolc i drugi, kao neki rukovodioci? Nema nikakve politike, nikakve agende. Užasno je to što se sada događa u Njemačkoj“, zaključio je bjeloruski predsjednik.

(Sputnjik)

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.