HRVATSKA: Uhapšena nastavnica jer je pokušala da uđe bez kovid potvrde

HRVATSKA: Uhapšena nastavnica jer je pokušala da uđe bez kovid potvrde

Policija je u dvorištu osnovne škole u Garčinu kod Slavonskog Broda uhapsila nastavnicu, koju je pokušala da uđe u školu bez kovid potvrde.

 

Iz policije su naveli da su dobili poziv da osoba ometa ulazak učenika u školu i da ne ispunjava uslove za ulazak u obrazovnu ustanovu.

„Nastavnica je puštena nakon obrade“, kažu u policiji.

Direktor Osnovne škole „Vjekoslav Klaić“ u Garčinu kod Slavonskog Broda Danijela Erić rekla je da je pozvala policiju nakon što je nastavnica likovnog jutros bez kovid potvrde pokušala da uđe u školu u čemu je spriječena.

Ona tvrdi da je nastavnica na ulazu u školu snimala mobilnim telefonom i da je pitala otkud joj pravo da je pita za kovid potvrdu.

Erićeva kaže da je juče na nastavu došla i vjeroučiteljica, koja prije ulaska u zgradu nije htjela da pokaže kovid potvrdu, potvrdu da je preboljela kovid 19 ili negativan test.

„Prema uputstvima resornog ministarstva, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo i odluke Kriznog štaba nismo je mogli pustiti u zgradu škole“, rekla je za Erićeva.

Ona kaže da zaposleni ne moraju da se vakcinišu, ali da se moraju testirati, što su pravila za ulazak na radno mjesto.

U Hrvatskoj su od juče obavezne kovid potvrde u javnom i državnom sektoru, a za one koji nisu vakcinisani ili nisu preboljeli kovid uvodi se bezbjednosna mjera obaveznog testiranja.

Prilikom dolaska na posao svi javni i državni zaposlenici, kao i oni u organima na lokalnom nivou moraju da predoče digitalnu kovid potvrdu EU.

Zbog uvođenja obaveznih kovid potvrda širom Hrvatske održavaju se protesti.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.