Zabranjen doček Nove godine, rad klubova, proslave…

Zabranjen doček Nove godine, rad klubova, proslave…

Od ponedeljka, 15. novembra u Crnoj Gori stupaju na snagu nove mjere za zaštitu širenja korona virusa i one podrazumjevaju zabranu za proslave, svadbe i doček Nove godine i druga masovna okupljanja na otvorenom.

Predložene mjere će za početak trajati do 1. decembra, zbog pogoršane epidemiološke situacije, a ministarka Jelena Borovinić-Bojović kaže da vjeruje da će zabrana okupljanja biti „potpuno trajna“.

Uz napomenu da situacija može i da se izmjeni, ističe da ne vjeruje da će to moći da se dogoditi za kratko vrijeme.

I Novogodišnji bazar u Podgorici, dodala je, biće održan uz posebne mjere, a organizatoru s u upućene smjernice.

Uslov za održavanje bazara je da budu postavljene odgovarajuće ograde i posjedovanje kovid potvrde.

Nova mjera podrazumjeva i zabranu rada noćnih klubova, a rad ugostiteljskih objekata se ograničava.

Zabranjene su ekskurzije, kao i proslave rođendana, dok se boravak u kućama i stanovima preporučuje samo članovima domaćinstva.

Navela je da vlada i dalje razmatra razmatra mogućnost da se od 1. decembra uvede obaveza posjedovanja Nacionalne digitalne kovid potvrde za kompletnu javnu upravu – zdravstvo, prosvjetu, Upravu policije i Vojsku, rekla je Borovinić-Bojović na konferenciji za novinare.

Najavila da će od 1. decembra kovid potvrda biti obavezna i za ulazak u javni prevoz, tržne centre, teretane, poslovne prostore i poslovne zgrade u kojima delatnost obavljaju više od tri privredna društva, odnosno preduzetnika i objekti površine preko hiljadu metara kvadratnih u kojima se trguje na malo neprehrambene robe.

Izvor: Sputnik

Foto: Istock

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.