Pilav sa piletinom na starinski način

Pilav sa piletinom na starinski način

Pilav sa piletinom na starinski način.

Pilav je zdravija vrsta obroka koji morate da spremite barem jednom sedmično.

Spremite ga po ovom receptu I dobićete kremast i ukusan obrok za cijelu porodicu, koji brzo zasiti.

Sastojci:

2 bataka

2 karabataka

4 velike mrkve

1 manja glavica luka

list lovora

250 g riže

so, biber, suvi začin

ulje

Priprema

Skuvajte supu od pilećeg mesa i mrkve sa zapečenom glavicom luka i listom lovora. Dok se kuva, stavite i malo bibera u zrnu. Na ulju kratko propržite rižu pa polako nalivajte vodom iz supe i miješajte povremeno.

Kad riž omekša, a supa već bude pri kraju, očistite meso od kožice i kostiju, a mrkvu isijecite na duže komade. Dodajte piletinu i mrkvu u rižu, začinite po ukusu.

Podmažite bogato pleh ili tepsiju uljem, sipajte rižu sa mesom i mrkvu. Poravnajte smesu i zapecite u vrućoj rerni petnaestak minuta, prenosi Stil.

autor:http://nezavisne.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.